Fast & Fixed

O viata noua in doar 24 de ore, asta reprezinta tehnologia revolutionara Fast&Fixed, alternativa pacientilor care isi doresc dinti ficsi, rapid si fara complicatii, intr-o singura zi.

Bredent Fast&Fixed reprezinta alternativa pacientilor care isi doresc dinti ficsi, rapid si fara complicatii, in doar 24 de ore.

Sistemul Fast&Fixed a luat nastere din dorinta implantologilor si proteticienilor de a oferi o alternativa imediata. Cu ajutorul acestui sistem, pacientii care si-au pierdut dantura isi pot recapata zambetul.

Prima sedinta. Diagnosticul si intocmirea planului de tratament

Primul pas il constituie o consultatie completa, care presupune efectuarea de radiografii si poze. Pe baza acestei consultatii se stabilesc coordonatele de baza ale tratamentului, respectiv numarul de implanturi, tipul si pozitia lor. Astfel, pacientul primeste de la medicul specialist un plan de tratament amanuntit, ce cuprinde toate procedurile ce vor fi efectuate, cu propuneri de variante alternative, daca e cazul. De asemenea, va beneficia si de o estimare a duratei de tratament si a costurilor.

Realizarea unui implant dentar reprezinta una dintre solutiile de tratament pe care medicul dentist vi le poate indica atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti, care au fost deja extrasi sau care nu mai pot fi tratati si vor trebui extrasi. Implantul dentar este un surub de titan care inlocuieste radacina unui dinte lipsa. Peste acest implant din titan se va monta coroana, astfel incat la finalul tratamentului pacientul va avea un dinte care se comporta ca cei din propria sa dantura atunci cand mananca, vorbeste sau rade. Implanturile dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.

Poate oricine sa opteze pentru un implant dentar? Haideti sa aflam impreuna totul despre pacientul potrivit pentru o implantare dentara de succes.

Sunt un candidat bun pentru implanturile dentare?

Pacientii trebuie sa se supuna unei evaluari medicale care sa determine daca procedura de implant dentar ridica vreun risc de sanatate sau daca exista factori care pot afecta capacitatea de recuperare si vindecare atat a osului, cat si a tesuturilor moi adiacente.

Cate implanturi se folosesc pentru interventia de Fast&Fixed?

Variaza de la pacient la pacient, in functie de structura osoasa a fiecaruia. De obicei avem:

  • 4 implanturi la mandibula
  • 6 implanturi la maxilar

Ca in orice domeniu medical, a fi un adevarat profesionist presupune sa iei in considerare toate posibilitatile, rele sau bune. O interventie de inserare a unui implant poate fi vazuta ca un succes dupa ce au trecut minim 6 luni de la realizarea lucrarii finale. Esecurile pot aparea fie imediat dupa realizarea operatiei, fie la cateva luni sau 1 an dupa operatie.

Unele din complicatii si riscuri care pot aparea sunt:

Lucrarea provizorie este confectionata din acrilat si se executa in laboratorul dentar, imediat dupa interventie. In cel mult 24 de ore, aceasta va ajuta pacientul sa isi recapete zambetul.

Lucrarea provizorie Fast&Fixed reda pacientilor increderea pierduta odata cu pierderea dintilor. Este alcatuita dintr-un numar de 10 dinti si este limitata in ambele parti de ultimul implant inserat. Aceasta are rolul de a dispersa fortele in egalitate catre toate implanturile inserate, de aceea integritatea acesteia e un punct deosebit de important.

Lucrare provizorie 1
Lucrare provizorie 2

In functie de examenul clinic si radiologic, medicul specialist implantolog poate lua o decizie in privinta pozitionarii implanturilor dentare, numarul acestora, dar si in ceea ce priveste interventiile suplimentare necesare.

In cazul unei creste puternic resorbite la maxilar, medicul specialist poate lua decizia realizarii interventiei de elevare de sinus (link sinus-lift). Acest tip de interventie implica niste costuri aditionale de 3500 de lei daca este nevoie elevare de sinus unilateral si respectiv 7000 de lei, daca va fi nevoie de elevare de sinus bilateral.

Pierderea dintilor (edentatia) poate fi rezultatul unor afectiuni dentare netratate, a unor traumatisme sau terapii usoare. Edentatia este o situatie frecvent intalnita ce nu trebuie ignorata de catre pacient, chiar daca spatiul gol ramas nu este vizibil si nu incomodeaza din punct de vedere estetic.

Clasificarea edentatiilor

In urma pierderii dintilor, pe arcada se vor forma mai multe spatii edentate. Dispozitia si intinderea acestora ne vor da cele mai importante informatii despre lucrarea protetica ce va putea fi folosita pentru restaurarea lor.

Una dintre procedurile stomatologice esentiale cand vine vorba de montarea implanturilor dentare la pacientii suferinzi de pierdere osoasa, este grefa de os. In absenta acestei interventii, implantul dentar are o garantie scazuta, pentru ca tesutul osos nu este destul de puternic pentru a-l sustine.

In ce consta procedura de grefa osoasa?

Stomatologia este o ramura medicala cunoscuta pentru temerile create pacientilor. De cele mai multe ori, acestea sunt mituri, false credinte dezmintite de tehnologia si competenta cu care suntem astazi tratati ca si pacienti. Frica naste informatii false, care se raspandesc cu mare rapiditate intre cei neavizati, uneori mai rapid decat cele adevarate, despre tratamentele de calitate, cu rezultate excelente.

Implantul dentar a devenit o procedura simpla si rapida, odata cu progresele tehnologice si gradul crescut de profesionalism al medicilor. Totusi, inca exista un numar foarte crescut de persoane care cred ca acest concept medical implica atat de multa durere, incat mai bine renunta la mancarea solida si la zambetele largi.

Interventia de implantare dentara include la randul sau anumite operatii, care fac parte sau nu din schema de tratament, in functie de fiecare caz in parte.

Lifting-ul de sinus

Lifting-ul de sinus este o interventie chirurgicala comuna. Un medic dentist sau specialist, cum ar fi un chirurg oral, periodontist, medic dentist general sau estetician dentar, ingroasa partea necorespunzatoare a maxilarului atrofic spre sinus cu ajutorul transplantului de os sau substanta expletiva. Acest lucru duce la un volum mai mare pentru un loc de os si calitate mai buna pentru implantul respectiv. Stomatologii prudenti care doresc sa evite plasarea implanturilor dentare in cavitatea sinusurilor, pre-planuiesc o interventie chirurgicala de ridicare de sinus cu ajutorul X-ray CBCT.

GDPR
× Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator. De acord Nu vreau